
Foto door: Zelfmaakrecepten
Tom Yum Goong
Hier is een recept voor Tom Yum Goong, de klassieke Thaise garnalensoep. Heerlijk pittig, zuur en vol van smaak.
We gaan een flinke pan maken, aan jou met hoeveel personen jij die wilt delen đ
Pel 500 gr garnalen en bewaar de schalen. Verwijder het darmkanaal door een sneetje in de rug te maken. Zet de garnalen apart.
Eerst gaan we de bouillon maken, verhit een pan en voeg de schalen van de garnalen toe. Rooster ze kort tot ze rood kleuren. Voeg 1 liter visbouillon toe en breng het aan de kook. Voeg 3 stengels citroengras, 5 plakjes gember (of als je het hebt galanga) en 5 limoenblaadjes toe. Laat dit 10-15 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon om de schalen en kruiden te verwijderen.
Nu is het tijd om het geheel op smaak te brengen. Breng daarvoor de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook. Voeg 4 el vissaus, 2 el Thaise chilipasta (Nam Prik Pao) toe.
Dan gaan er champignons bij, laat 200 gr in plakjes zo'n 2-3 minuten koken. Voeg daarna de garnalen en 3 in ringen gesneden rode chilipepers toe. Kook nog 2-3 minuten tot de garnalen roze en gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en voeg het sap van een ½ limoen en evt. een beetje suiker toe. Roer kort door en garneer met een bosje gehakte verse koriander. Serveer de soep warm in kommen. Heerlijk met gestoomde rijst of gewoon als voorgerecht.
Maak jouw eigen website met JouwWeb