Foto door: Wateetjedanwel 

Chili sin carne 

 

Chili sin Carne betekent letterlijk chili zonder vlees. Hierbij een gerecht met de proteine van de zwarte en kidney bonen. Helemaal niet verkeerd om af en toe geen vlees te eten en bovendien, door de bonen heb je toch iets van een bite. 

Wat jij erbij serveert op tafel is aan jou. Bekend is met nacho's, maar rijst of brood smaakt ook prima. 

 

Lekker voor erbij is een sausje met avocado.  

Neem 2 stuks, snij ze voorzichtig door en haal met een lepel de pit eruit. Nog beter is om overrijpe avocado's te halen, die zijn eenvoudig om mee te werken. 

Haal het vruchtvlees eruit en maak dit een een kom zo fijn mogelijk. Voeg een 1 el koriander toe en het sap van 1 limoen. Als laatse 200 m; creme fraiche, flink doorroeren en je saus is klaar. Tijd nu voor je vega gerecht. 

 

Doe mij en jezelf een plezier en haal gewoon een zakje van ongeveer 250 gr Chili kruiden in de supermarkt. Je moet anders te veel in huis halen wat je daarna amper gebruikt. 

Snij 1 ui , 2 teentjes knoflook en a. snij 4 a 5 tomaten zo fijn mogelijk of b. koop een blik gepelde tomaten, ongeveer 200 gr. 

Snij een rode en groene paprika in kleine stukjes. 

Verhit in een wat hogere koekenpan wat olie en fruit hier 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook in. 

Laat 1 blik zwarte en 1 blik kidney bonen uitlekken in een vergiet. Doe hetzelfde met zo'n leuk klein blikje mais. 

Bij de ui doe je de inhoud van het zakje kruiden en 50 ml water. 

Daarna de tomaten, de paprika's en 1 fijngesneden rode en 1 groene peper erbij. 

Als laatste gaan de bonen en de mais in de pan, dit laat je zo'n 15 minuten staan op laag vuur. Breng op smaak met wat peper en zout. 

 

Hopla, een lekker Mexicaans gerecht voor jullie!

Serveren wat ik al zei met wat jij wilt. Je zelfgemaakte saus gaat erbij over je bord. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb