Foto door: Sandra Bekarri

Vispannetje uit de oven 

 

Veel minder dan voorheen eet ik vlees, niet alleen omdat het beter voor mij is, maar ook omdat vele alternatieven ook heerlijk zijn. 

 

We gaan een vispannetje maken voor 4 personen. Verwarm alvast de over voor op 180 gr. 

 

Snij 2 prei in ringen, 1 winterpeen in schijfjes en spoel alles in een vergiet af met koud water. Fruit de groenten in een wat hoger stevig pannetje met boter, peper en zout. 

Blus het af met 100 ml witte wijn en roer er samen met een visbouillon blokje 200 ml kookroom doorheen. Laat alles zo op het lage vuur staan totdat de wortelen beetgaar zijn. 

 

Smeer 4 kleine ovenschoteltjes of –pannetjes goed in met boter. Verdeel 300 gr kabeljauwfilet en 100 gr gepelde garnalen over de pannetjes, hierover gaan de groenten. 

 

Nu nog een snufje marjolein, een beetje peterselie en als laatste een laagje kaas. Een voorstel is Gruyère. 

 

Wanneer de pannetjes ongeveer 25 minuten in de oven hebben gestaan zijn ze klaar.