Kip Siam 

 

Gisteren zelf nog gegeten, zie de foto hierboven. Heerlijke Thaise Kip  Siam en nee, de kruiden komen niet uit een zakje. We maken het gerecht helemaal zelf! 

 

Maak een stukje gember fijn en fruit dit samen met 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook in wat olie in een wok op groot vuur. 

Snij 400 gr Kipfilet (of kippendijen) in kleine stukjes en schrooi deze even dicht in de pan. 

 

Terwijl je rijst kookt, voor 2 personen zo'n 200gr, snij jij een rode en groene paprika in reepjes. Schil een courgette, snij deze in de lengte in vieren en daarna ook in schuine plakken. Doe hetzelfde met een winterpeen. Voeg de paprika's, courgette en peen toe aan de kip. 

Snij 2 bosuien in ringetjes en bewaar deze in een kommetje. 

 

In de pan gaan nu 2 el oestersaus en 100 ml kokend water. Breng het opnieuw aan de kook. Erbij gaat een el maïzena, wil jij je gerecht wat dikker, dan een beetje extra maïzena. 

 

Nu is je gerecht klaar, serveer dit samen met de rijst. Lekker eroverheen zijn de eerder gesneden bosuitjes. Zet ook een kommetje cashewnoten op tafel, kruimel die als laatste over je bord. 

 

Op de foto zie je dat ik in plaats van rijst voor couscous heb gekozen. Niet gebruikelijk natuurlijk, maar de zoete smaak maakte het tot een verrassende combinatie.