
Foto door: Allerhande
Mosterdsoep
Heerlijke soepvariant, al een succesnummer gebleken toen ik deze eerder serveerde. En opnieuw, helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken.
Voor 4 personen:
Hak 2 preien in halve ringen, schil 4 aardappels en snij deze in grove stukken. Verhit een klontje boter in een hoge pan, voeg prei en aardappels toe en bak deze even kort op hoog vuur. Oja, bewaar een paar ringetjes prei.
Nu op laag vuur het volgende: 3 el Dijonmosterd al roerende toevoegen. Daarna 1 liter water en breng dit aan de kook. Voeg 1 kippenboullion toe en laat het 15 minuten op een laag vuurtje staan.
Prik dan in een aardappel, is deze gaar dan pureer je de soep met een staafmixer. Voeg 100 ml kookroom toe en roer dit er doorheen. Op smaak brengen met peper en zout, indien jij het nodig acht mag er nog wat Dijonmosterd bij.
Het liefst gelijk warm uitserveren. Doe de soep in mooie soepkommen, en garneer de komen met snippers van de eerder bewaarde stukje prei. Ach vergeten te bewaren, strooi er dan wat gehakte peterselie over.
Hierbij smaakt een ambachtelijk gebakken brood uitstekend, gewoon in grove stukken op tafel.
Maak jouw eigen website met JouwWeb