
Kippensoep
Echt 1 brok energie en zeker wanneer deze zelfgemaakt is: Kippensoep. Voor als je wat slapjes bent en wel een opkikker kunt gebruiken, of natuurlijk gewoon omdat het zo lekker is.
Zet een grote pan op met zeker 3 liter water. We gaan een flinke pan maken, zeker genoeg voor 2 a 3 personen en bovendien smaakt de kippensoep een dag later nog beter.
Breng het water aan de kook en dan gaat er een hele (soep) kip in, heb je die niet neem dan 1,5 kg kippenbouten. Zodra het water kookt kan er af en toe wat schuim opkomen, verwijder dit met een schuimspaan, zo hou je de bouillon helder.
Nu gaat erin, allemaal gewassen, gesnipperd of fijngesneden: 2 uien, 4 teentjes knoflook, 2 wortels, 2 stengels bleekselderij en 1 prei. Daar gaan bij: 1 bosje fijngesneden peterselie (of 3 tl poeder), 2 laurierblaadjes, 1 takje tijm (of 1 tl poeder) en peper en zout naar smaak.
Eventueel kan er nog bij 1 pastinaak of knolselderij, gesneden in grove stukken.
Laat de soep nu 2 maximaal 3 uur lekker pruttelen op een laag vuurtje. Laat het deksel op de pan zodat de smaak ook echt in de pan blijft. Haal de kip uit de pan en laat deze even afkoelen.
Nu giet je de bouillon door een vergiet over in een andere grote pan, zo verwijder je de restjes groenten en kruiden. Pers de groenten in het vergiet de groenten goed uit boven de pan.
Haal het vlees van de kip, verwijder botjes en vel. Snij daarna het vlees in kleine stukjes. Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook.
Wij als Nederlanders hebben graag vermicelli en soepballetjes in onze soep. Kook deze mee in de soep tot ze gaar zijn. Proef de soep en breng op smaak met zout en eventueel extra peper.
Je gaat de soep serveren in kommen of diepe borden, eventueel gegarneerd met peterselie.
POWER!!! Je zult merken dat jij jezelf beter voelt na deze soep.
Maak jouw eigen website met JouwWeb