Foto door: Pinterest

Mexicaanse Taco's 

Hier is een eenvoudig en heerlijk recept voor Mexicaanse taco's, voor 4 personen maar indien er geen rijst o.i.d. bij serveert lukt het ook met tweeën 😊. Als eerste maken we de vulling voor de taco's, daarna de zgn. Topping. 

Taco's: 

Kies voor of 8 maïstortilla's of kleine tarwetortilla's. 

Vulling: 

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 ui en 2 teentjes knoflook (beide gesnipperd) ongeveer 2-3 minuten). Aan jou nu de keuze, ga je voor in blokjes gesneden kipfilet, rundergehakt of een plantaardige gehaktvervanger? Wat je ook kiest, minimaal 400 gr. Bak het vlees mee in de pan tot het goed gaar is. 

Voeg de 1 in blokjes gesneden paprika, de inhoud van een klein blikje mini mais, 400 gr (1 blikje) zwarte of kidney bonen en 2 tomaten ook in blokjes toe. Breng het op smaak met komijn, paprikapoeder, chilipoeder (allen 1 tl) en een snufje zout en peper. Laat alles 5-7 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen. 

 

Topping: 

Voor de topping, tja daar kan eigenlijk van alles op. Het is net waar jij zin in hebt. Wat mij betreft sowieso geraspte kaas en guacamole. En die laatste kun jij ook prima zelf maken.  

Natuurlijk blijft het basis ingrediënt voor zelf guacamole maken een zeer rijpe avocado. Daarnaast vaak knoflook, tomaat, sjalot, sap van een limoen en chilipeper en eventueel koriander als kruid. Nu kan ik mij voorstellen, dat je dit alles niet altijd in huis hebt. Voor een eenvoudige guacamole volstaat al een rijpe avocado, 2 tl olijfolie en wat peper en zout. De rest van de kruiden is optioneel. 

Wat ook lekker is om in je topping te verwerken: Fijngesneden ijsbergsla, zure room of Griekse yoghurt, verse fijngehakte koriander en partjes limoen. 

Bereiding 

Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en verwarm de taco's 20-30 seconden aan elke kant. Kort onder de grill in een voorverwarmde oven kan ook. Houd taco's warm door ze in een schone theedoek te wikkelen. 

 

Leg een warme tortilla op een bord en voeg een paar lepels van de vulling toe. Werk je taco af met de topping. 

Tip: knijp een beetje limoensap over de taco voor extra frisheid.