Foto door: Puurgezond

Gehaktbrood 

 

Eens zin in iets anders, dan is het leuk om eens gehaktbrood te maken. Zeker leuk om eens te maken en ook erg smakelijk. 

 

Verwarm je oven op 180 gr en leg een bakpapier om de bakplaat. 

Haal de zaadjes uit 1 rode paprika, hak 'm in stukken en dan gaat de paprika in een kom samen met een blikje (70 gr) tomatenpuree. 

Voeg 1 ei toe en mix alles met een staafmixer door elkaar. 

Meng er 500 gr half-om-half gehakt doorheen plus 150 gr paneermeel. Pers er 2 teentjes knoflook over en kneed alles goed door elkaar met wat peper en zout. 

 

Leg het gehakt in de vorm van een casinobrood op het bakpapier. Je kunt ook een cakevorm nemen en het mengsel daarin bakken. 

Nu gaat het zo'n 40 a 45 minuten de oven in. 

Neem het brood uit de oven (of haal het uit de bakvorm) en laat het even rusten op wat keukenpapier, zo verdwijnt ook het vet. 

Zet je gehaktbrood zo op tafel of snij het voor je gasten in plakken. 

 

De Amerikanen maken gehaktbrood net even anders. Die koken eerst 2 of 3 eieren en eenmaal afgekoeld gaan de eieren in het gehaktmengsel, pas daarna wordt de vorm gemaakt. Bovendien leggen ze er dan graag wat spek bovenop.