Foto door: Eenvoudig eten

Pasta di Nico

 

Even voor de duidelijkheid. Niemand noemt mij Nico!!! Mijn naam is te fraai om te verbasteren. Ligt aan mijn hoor, in het Brabantse dorp waar wij wonen blijkt Nick voor velen te lastig, Niek of erger nog Nico.. verschrikkelijk. Het is dus voor het eerst en voor het laatst dat ik Nico nu gebruik. Want geef toe, Pasta di Nico klinkt wel lekker. Tot zover.

 

Zoals al mijn andere gerechten maak ik ook pasta geheel op mijn eigen manier. Want eigenlijk kun je er echt alles in doen, sommige slechts tomatenketchup en Smac uit blik (WTF?).

Niet bij mijn dus, voor mijn alleen maar verse producten.

 

Ook voor wat betreft de pasta heeft een ieder zo zijn of haar voorkeur. Macaroni, spaghetti, Tagliatelle, tortelini of qualunque cosa tu voilà. *

 

Ik beperk het voor dit recept tot de saus welke eigenlijk wel bij elke hierboven genoemde pasta variant geserveerd kan worden.

Snipper 2 grote uien en 3 teentjes knoflook en fruit deze in een flinke pan. Voeg naast peper en zout ook eens wat suiker toe. Snij een grote prei in halve rondjes. Je weten ondertussen wellicht dat lamsgehakt, eigenlijk lamsvlees sowieso mijn voorkeur heeft. Maar omdat dat vlees best overheersend kan zijn, kun beter kiezen voor rundergehakt. Zodra de ui en knoflook glazig zijn voeg je 100 gr gehakt toe en rullen maar. Na zo’n 5 minuten schep je de prei er doorheen. Laag vuur, deksel op de pan en laat maar heerlijk garen. Mochten er nog meer mensen in de buurt van de keuken zijn, de geur zal ook bij hen de eetlust opwekken.

 

Pak een blender en doe daar 3 in vier stukken gesneden vleestomaten in. Mix deze glad en voeg hier na een variatie van 3 of 4 paprika en of puntpaprika’s aan toe. Groene graag, ik ben dol op rode saus. Voeg toe: peper en zout, wat peterselie, tijm en wat oregano. Mix alles nu tot tot een mooie gladde saus. Mocht alles niet in 1 keer in je blender passen, dan doe je het in tweeën.

Deze saus gaat in de pan bij het gehakt en weer het deksel erop. Kook nu je pasta, doe dat iets korten dan op de verpakking staat aangegeven, is net even lekkerder. Na koken met koud water afspoelen in een vergiet anders wordt het alsnog te zacht.

 

Pak een diep bord en vul de bodem met je tomaten+ mengsel, daar bovenop je pasta. Heel smakelijk is wat strooikaas erop, maar laat dat aan de eters zelf. Een leuke variatie is stukjes feta kaas. Haal die dan wel bij een Arabische winkel, daar is deze veel en veel lekkerder.

 

*=of wat jij wilt

Maak jouw eigen website met JouwWeb