
Foto door: Keukenliefde
Pasta met biefstuk en teriyakisaus
Teriyaki (照り焼き, テリヤキ) is een Japanse kooktechniek, waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken (yaki) in een marinade van sojasaus, waardoor het een speciale glans (teri) krijgt. De saus voor teriyaki wordt gemaakt van onder andere soja, suiker en rijstwijn. Gelukkig kun je de teriyakisaus kant-en-klaar kopen in de supermarkt of oosterse winkel.
Voor dit recept gaan we even out-off-the-box en gaan we werken met pasta. Welke pasta dat bepaal jij zelf, ik kies meestal voor tagliatelle of spaghetti. In dit gerecht kiezen we verder voor vlees. We gaan voor biefstuk en nemen 250 gr, bij voorkeur ossenhaas of biefstukpuntjes.
Breng een grote pan water aan de kook en kook 200 gr pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes kort (ongeveer 2-3 minuten) tot ze mooi bruin zijn, maar nog rosé vanbinnen. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Gebruik dezelfde pan, voeg indien nodig een beetje olie toe. Bak 1 sjalot en 2 teentjes knoflook (beide fijngehakt) kort tot ze geuren.
Voeg de 1 in reepjes gesneden paprika en 1 in halve plakjes gesneden courgette toe en roerbak op deze middelhoog vuur totdat de groenten beetgaar zijn. Dat is ongeveer na zo'n 5 minuten.
We gaan de teriyakisaus maken en daarvoor mengen we in een klein kommetje 3 el teriyakisaus, 2 el sojasaus en 1 el honing. Voeg dit toe aan de pan met groenten en verwarm het geheel.
Dan gaat de gekookte pasta bij de groenten in de pan en we roeren alles even goed door, zodat de saus mooi verdeeld is.
En als laatste gaat de gebakken biefstukreepjes erbij, deze mengen we voorzichtig door de pasta.
De pan of door jouw opgeschepte borden gelijk op tafel en genieten maar.
Maak jouw eigen website met JouwWeb