
Foto door: Smaakmenutie
Orak Arik
Heb je nou van gisteren nog wat rijst, nasi, mihoen of bami over. Dan is Orak arik de ideale en meest simpele groenten om erbij te maken. Dit is een heerlijk Indisch roerbakgerecht van groenten en eieren. Een knapperig gerecht, dat zó simpel te maken is, omdat het maar 3 kruiden bevat: zout, peper en knoflook. Simpeler kan niet en bovendien is het zo klaargemaakt.
Voor 4 personen: Was een spitskool en snij deze fijn in kleine reepjes. De echt te harde stukken laat je eruit.
Pel en snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook en daarna klop je 3 eieren in een kom en daar gaat wat peper en zout bij.
Pak een wok en verhit hier wat zonnebloemolie in, hierin fruit je de ui en knoflook (zout, peper en eventueel wat suiker).
Voeg nu zo'n 350 a 400 gr rundergehakt toe en rul dit in de pan tot het mooi verkleurt.
Optioneel is om een onsje fijngesneden spekjes erbij te doen en ook deze even meebakken. Dit hoeft niet maar wel lekker.
Nu gaan je geklopte eieren erbij, deze schep je erdoor zodat het kan stollen. Als laatste gaat de gesneden kool in je pan, beetje bij beetje schep je de kool er doorheen. Niet te lang, de groenten moeten niet te zacht worden maar juist hun bite houden.
En klaar ben je, ondertussen heb je het andere gerecht ook warm en kun je aan tafel.
- Het is prima wanneer je i.p.v. spitskool een Chinese kool gebruikt.
- Voor de vegetarische eters onder ons, gebruik i.p.v. gehakt en spekjes eens tofu. Snij een blok in stukken en maak deze klein terwijl je ze bakt met de ui en knoflook.
- Suggestie: Orak arik doet het ook goed als vulling van een wrap.
Maak jouw eigen website met JouwWeb