Foto door: Domeaflavour

Stroopwafel ijs 

 

Lekker, erg gemakkelijk te maken, smaakt elk jaargetijde, leuk als toetje of tussendoortje en is eens wat anders. 

 

We nemen een flinke kom en daar gaan in 200 ml gecondenseerde melk. Dit is melk van de koe waaraan suiker is toegevoegd en water aan is onttrokken. Deze dikke, wat lichtgele melk zit in blik en kun je kopen in nagenoeg elke supermarkt. 

 

Deze mixen we in een staande mixer, met een handmixer of desnoods met een garde samen met 500 slagroom. Het mag best een beetje binden maar maak 'm niet te dik. 

 

Hak op een schone plank met een scherp mes o.i.d. zo'n 300 gr stroopwafels in kleine stukjes en spatel deze door het slagroom- melkmengsel. 

 

Nu gieten alles in een vorm, denk aan een cakevorm, een plastic bak of desnoods een eerder leeggegeten ijsbakje.  

 

Nu laten we het stroopwafel ijs minimaal 5 uur opstijven in de vriezer. 

 

Je kunt het leuk serveren met bijvoorbeeld wat karamelsaus of gesmolten chocolade. Brokkel er tenslotte wat stukjes stroopwafel over. 

 

Stel je er alvast op in, je gaat niets overhouden! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb