Loempia's 

 

Super om eens zelf klaar te maken: Loempia's. Van die lekkere kleintjes die heerlijk zijn als snack, maar ook prima als bijgerecht. 

We gaan er 20 maken, als we het doen dan doe we het goed. 

Neem 400 gr kleine garnalen, die koop je bevroren en let erop dat ze gepeld en gekookt zijn. 

We beginnen met de vulling van de loempia's. 

Verhit een scheut plantaardige olie in een wok of koekenpan. Bak de garnalen gaar tot ze mooi roze zijn en voeg 3 fijngehakte teentjes knoflook toe. Dan alles fijngesneden: 200 gr witte of Chinese kool, 2 geraspte wortels, 100 gr taugé en 3 (lente)uitjes. Voeg 2 el sojasaus, 2 tl oestersaus, 2 tl sesamolie en peper en zout toe en meng alles goed. Laat de vulling daarna afkoelen. 

Loempiavellen koop je bij de toko of supermarkt, ze zijn in verschillende hoeveelheden te koop, wij hebben er vandaag 20 nodig. 

Om de loempia's zeg maar dicht te plakken mengen we 1 eetlepel bloem met een beetje water tot een soort van plaksel. 

 

Leg nu een loempiavel met een punt naar je toe, zodat het eruitziet als een ruit. Schep ongeveer 2 eetlepels van de afgekoelde vulling op het midden van het vel. Vouw de onderste punt over de vulling, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol stevig op. Plak het uiteinde vast met het bloem-watermengsel. 

 

Verhit een flinke laag plantaardige olie in een pan of gebruik een frituurpan (180 gr). Frituur de loempia’s goudbruin in ongeveer 3-5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier e serveer de loempia’s warm met zoete chilisaus of een ander sausje naar keuze. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb