Foto door: AH

Aperol Spritz

 

Het meest gedronken in de winter maar ik heb nieuws voor je. Het smaakt ook heerlijk als aperitief bij een Italiaans gerecht.

 

Overigens, De cocktail Spritz is een populair alcoholisch aperitief uit de regio Veneto Italië. Het is gemaakt op basis van een van de volgende likeuren: Aperol, Select of Campari. Toegevoegd wordt witte wijn of prosecco, mineraal-, soda- of bruiswater en gegarneerd met olijven of een schijfje sinaasappel

Weet dat bijna elke stad van de regio haar eigen variëteit heeft.

 

Hier voor jou het klassieke recept voor een Aperol Spritz.

 

Wat hebben we allemaal nodig?  Hieronder de hoeveelheid voldoende voor 1 glas.

De TIP krijg je van mij erbij, elke andere keuze is ook oké natuurlijk.

 

90 ml Prosecco (TIP: Cartizze Col Vetoraz)

60 ml Aperol

30 ml soda – of bruiswater (TIP: Vernière)

IJsblokjes

Een schijfje sinaasappel ter garnering

 

Daar gaan we, vul een wijnglas met ijsblokjes.

Schenk eerst de Prosecco in, daarna de Aperol en als laatste het soda- of bruiswater. Deze volgorde helpt om de juiste balans te behouden.

 

Roer voorzichtig em klaar ben je.  Garneren met een schijfje sinaasappel ziet er altijd goed uit.

Voeg een groene olijf toe voor een Venetiaanse twist!