
Foto door Ekomenu
Naan pizza met kip
Naam is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. Het is een belangrijk bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Het is overal in Nederland te verkrijgen, kost niet veel en is meestal in 2-voud verpakt. Jij koopt daarom 2 pakjes, ik geef je een recept voor 4 naan pizza.
Ik zei al, een bijgerecht. Maar neem van mij aan dat je, zoals ik ze maak, je aan 1 naan pizza een flinke maaltijd hebt.
Het is erg lekker om bij je naan pizza een zelfgemaakte dressing te serveren, denk aan zoiets als tzatziki. Deze smaakt eigenlijk de volgende dag pas echt top. We maken deze daarom een dag voor je naan pizza gaat eten en wel als volgt:
Neem een flinke kom. Snij 1 komkommer in de lengte door, haal de zaadjes eruit en rasp 'm klein in de kom.
Plet 2 teentjes knoflook en snij deze echt heel fijn. Meng de knoflook met 2 el olijfolie en 350 gr Griekse yoghurt (10%).
Maak je dressing compleet met 1 el fijngehakte dille. 1 el fijngehakte peterselie, wat peper en zout en pers er een citroen over uit.
Hopla, nachtje in de koelkast.
We zijn nu dus een dagje verder en voor de Naan pizza beginnen we met de marinade, welke we in we in 2 delen gaan gebruiken. Neem een flinke kom, waar je met een flinke spaan de volgende ingrediënten gaat mengen:
- 200 ml Griekse yoghurt
- 4 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 kleine gesnipperde ui
- Een blokje fijngesneden gember
- 4 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 tl cayennepeper
- 1 el paprikapoeder
- 2 el gemalen komijn
- 2 tl garam masala
Je denkt bij sommige kruiden misschien HUH? Geen angst, het is even goed zoeken maar alles is gewoon verkrijgbaar bij o.a. Jumbo of AH.
De helft van het mengsel gaat in een andere kom. Daar voeg je 300 gr in stukjes gesneden kippendijen aan toe, meng alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Op een bakplaat of –rooster leg je een bakpapier. Zo plakt je pizza niet vast en blijft bovendien je oven mooi schoon.
Leg de 4 naan broden op het bakpapier en bedek de bovenkanten met de andere helft van je marinade.
Dan verdeel je zo'n 100 gr Spinazie over de broden en daar weer overheen verdeel je de kipmarinade. De topping maken we af d.m.v. enkele plakjes fetakaas eroverheen te kruimelen. Indien je daar niets om geeft, neen dan normale strooikaas.
De pizza gaan 6 a 8 minuten de oven in, zelf even opletten dat het niet aan brand. Alles is tenslotte al gaar, het zijn enkel de broodjes die de oven even nodig hebben
De naan pizza kunnen op tafel. En vergeet je heerlijke koele gisteren zelfgemaakte tzatziki niet!
Maak jouw eigen website met JouwWeb