Foto door: AH

Nasi Goreng

 

Heerlijk en FYI, goreng staat voor gebakken. 

 

Best gemakkelijk om te maken en klaar in 20 min. Lekker om er een spiegeleitje en wat kroepoek bij te serveren. Ik ga je nu vertellen hoe ik mijn nasi goreng maak, bedoelt voor 2 personen. 

 

Kook zo'n 150 gram rijst. Doe dat liever in wat te veel water en tussendoor regelmatig proeven. We gaan de rijst ook nog bakken dus kook deze niet te lang. 

 

Snipper 1 ui, 2 teentjes knoflook en 1 rode peper. Doe wat zonnebloemolie in een wat en fruit alles even met wat peper, zout en een suikerklontje. 

Voeg 1 tl geraspte gember toe en bak deze even mee. Nu, gewoon uit de supermarkt een pak van 400 gr nasi- of wokgroenten erbij. Wok alles tot de groenten gaar zijn. 

Voeg toe: 2 el ketjap manis, 2 tl komijn, ½ el trassi, 1 el sojasaus, 1 tl kurkuma en alleen als het voor jou niet vies is 2 tl ketoembar (gemalen koriander dus). 

 

Als laatste gaat je rijst erbij. Voeg deze langzaam toe, goed roeren wat het bakt snel aan. Dat mag, maar niet te veel. Eventueel kun je er nog een beetje ketjap manis doorroeren. 

Bak ondertussen 2 spiegeleieren, rijst gaat op 2 borden of in 2 kommen en het ei gaat daar bovenop. 

 

En we serveren dit zoals ik al zei met een eitje en wat kroepoek. Kies voor de verandering eens voor Rempejek, heerlijk! Eventueel wat gebakken uitjes eroverheen is ook niet te versmaden. 

Wil je wat fris erbij, eet er dan wat atjar, mag voor deze keer uit een potje. Wat schijfjes komkommer is ook een optie.