Foto door: Libellelekker

Pizza met ham en ei

Ken je dat, het is rond het middaguur en "spontaan" waaien er wat vrienden of familie aan? Ik weet hoe dat met jou is, maar ik ben dan altijd gelijk in de weer om ze dan ook maar mee te laten lunchen.

Maar..... dan wil ik ook wel wat lekkers op tafel zetten, Hier is een eenvoudig en heerlijk recept voor een pizza met ham en ei:

Verwarm de oven alvast voor op 220 gr. Ook al toevallig had ik nog een kant-en-klare pizzabodem in de koelkast liggen. Wat het ook is, rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 150 gr tomatensaus gelijkmatig over de pizzabodem en bestrooi met 1 tl oregano.

Mocht je mozzarella in huis hebben, strooi iets van 100 gr over de saus, heb je zo'n mozzarellebol dan hak je ook die eerst even fijn. Daar bovenop leg je 2 of 3 plakjes ham. Maak nu 2 kleine kuiltjes in de kaas en breek daar voorzichtig 2 eieren in. Bak de pizza 12 a 15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en het eiwit gestold, maar de dooier nog lichtjes zacht.

Besprenkel met een beetje olijfolie, breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel Parmezaanse kaas of rucola toe.

  • Geen pizzabodem in huis? Een flamkuchen volstaat ook en anders heb je zo zelf een bodem, gemaakt met wat water, bloem en wat gist.
  • Geen tomatensaus? Gebruik 3 fijngehakte tomaten)
  • En heb jij ook geen mozzarella in huis, kies dan voor gewone strooikaas, zelf in stukken gesneden plakken kaas

 

Hopla, klaar in een kleine 20 minuten en iedereen kan aanschuiven.

Nieuw