Foto door: Asian food lovers

Bami

 

Mijn favoriete recept is toch wel bami. Met spekjes, tempeh, kip of wat dan ook. Je mag mij er echt voor wakker maken! Ik eet dan ook heel vaak bami, te vaak volgens mijn huisgenoten.

Voor nu kies ik voor een klassieke Bami Goreng, dat is met kip en spekjes. We gaan een recept voor 4 personen maken.

 

Snij 500 gram kipfilet in reepjes en meng deze met wat ketjap, gember en zwarte peper. Lekker door elkaar mengen en laat maar een uurtje staan. Je kunt er een flinke scheut cognac of brandy bij doen, dat maakt het vlees nog malser.

 

Maak een zgn. boemboe van 1 eetlepel sambal, 3 uien, 6 tenen knofllok en 1 theelepel Loaspoeder. Snij een halve spitskool in blokken en een prei in ringen. Goed wassen en even kort bakken in een wok op hoog vuur, zodat de groenten knapperig blijven.

Haal de groenten uit de pan en bak in wat olie nu de kipreepjes gaar. Haal ze eruit en bak nu 200 gr speklapjes.  Doe daar je je boemboe bij en je fruit deze even mee. Kook ondertussen een groot pak mie 3 minuten in kokend water.

 

Voeg de mie toe en roer en zo’n 5 eetlepels ketjap doorheen. Daarna meng je er de kip en groenten doorheen en bak alles nog lekker even op. Klaar om uit te serveren, lekker is wat kroepoek erbij.

Maak jouw eigen website met JouwWeb