
Foto door: Heelhollandbakt
Bananenbrood
Zin in een lekker suikervrij tussendoortje? Even een tekort aan energie? Van plan om eens iets anders op tafel? Dan is dit misschien een leuke suggestie.
Pureer in een kom 3 echt overrijpe bananen, voeg 3 eieren en 1 tl Vanille (smaakmaker) toe en mix alles tot een geheel.
Voeg 100 gr amandelmeel, 150 gr bloem, 1tl bakpoeder, 1 tl baking soda en een snufje zout toe. Meng opnieuw alles door elkaar tot een geheel.
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Pak een normale bakvorm, je kent ze wel, een rechthoek van ongeveer 25 cm lang. Je kunt ervoor kiezen om de vorm in te vetten en er daarna wat bloem over te strooien. Een optie is ook om de vorm met bakpapier te bekleden. Het gaat er maar om dat het brood straks eenvoudig uit de bakvorm komt.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten mooi bruin. Je kun checken of het brood al gaar is door er met een satestokje in te prikken. Blijft de prikker schoon, dan is je brood gereed.
Het bananenbrood is heerlijk als tussendoortje en ook nog een suikervrij!
Gaan met die banaan!
Maak jouw eigen website met JouwWeb