
Foto door: Heelhollandbakt
Appelflappen
Zelfgemaakte appelflappen, wel eens gemaakt? Best eenvoudig en erg lekker. Persoonlijk vind ik mijn zelfgemaakte lekkerder dan die van de bakker. Waarom? Omdat ik er a. meer appel in stop en b. ik nogal scheutig ben met kaneel.
Hieronder een opzetje voor 10 heerlijke appelflappen, voor bij de lunch of bij een kopje koffie.
We beginnen met het bladerdeeg, wat je koopt bij elke supermarkt in de vriezer. Laat 10 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Nu bekleden we een bakplaat met bakpapier, zo blijft je plaat mooi schoon en plakken ook de appelflappen niet vast.
Voor de vulling neem je 3 appels, het liefst Elstar of Jonagold. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
Meng de appelstukjes met 2 el suiker, 3 tl kaneel en 1 el citroensap.
Het vouwen van de appelflap is ook geen “rocket science”. Leg een beetje appelvulling op de helft van elk plakje bladerdeeg.
Vouw nu het deeg diagonaal dicht, zodat je een driehoek krijgt en druk de randen goed aan met een vork.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met 1 geklutst ei voor een mooie, goudbruine kleur.
Leg ze op de bakplaat en bak ze 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de appelflappen iets afkoelen want anders zul je echt je mond verbranden!
Bestrooi ze eventueel met poedersuiker.
Maak jouw eigen website met JouwWeb