
Foto door: Kookfans
Aardappel-Prei ovenschotel
Vandaag een bijgerecht, heerlijk op zichzelf maar het past prima bij bijvoorbeeld boerenkool of spruitjes.
We maken een schaal die uiteindelijk slechts een kleine 10 minuten in de oven gaat. Dit om de schotel te gratineren, zeg maar een mooie korst creëren van in dit geval Parmezaanse kaas.
We gaan voor een flinke schaal, mede omdat ik er naast 1 bijgerecht geen vlees o.i.d. bij ga serveren.
Schil anderhalve kilo aardappelen en snij deze in dunne schijfjes. Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
Neem 3 a 4 grote preien, ongeveer 400 gr. In ringen snijden, schoonmaken in koud water en goed laten uitlekken in een vergiet.
Pak een grote springvorm en smeer deze in met olijfolie of boter. Bedek de bodem van de vorm met de helft van de aardappelschijfjes, snufje zout erover. Daar overheen de prei ringen, een 2 el gehakte peterselie en 100 gr strooikaas. Ik gaf al aan dat ik graag Parmezaanse kaas gebruik. Op smaak met een beetje peper en zout.
Bedek alles met het restant van de aardappelschijfjes en strooi er dan nog 100 gr Parmezaanse kaas over.
De schotel gaat dus een 9 a 10 minuten in de oven. Let op, gebruik alleen de grill. Zo krijg jij de mooie gratin waaronder alles lekker borrelt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb