Foto door: Ekoplaza

Tomaten quiche 

Superlekker en je zult zien, als je deze eenmaal zelf gemaakt hebt dan wil ḿ snel weer eten: tomaten quiche. Hieronder een suggestie hoe deze zelf te maken. Je kunt zoals beschreven zelf het deeg maken, maar voor wie liever wat tijd bespaart, is kant-en-klaar hartige taart- of pizza deeg ook een prima optie. Je kunt ook flammkuchen gebruiken, wat jij wilt. 

Voor degene die het deegbodem zalf gaan maken, was eerst goed je handen en doe eventuele ringen even uit. Meng 200 gr bloem met een snufje zout in een kom. Voeg 100 gr koude boter in blokjes toe en wrijf dit met je vingers door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg 1 ei toe en meng alles snel tot een samenhangend deeg. Voeg indien nodig een eetlepel koud water toe. 

Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. 

Dan gaan we de oven voorverwarmen op 180 gr. en we gaan de vulling van de quiche bereiden. 

Klop daarvoor 3 eieren los in een kom en meng 200 ml slagroom of crème fraîche erdoor. Voeg 100 g geraspte kaas (bijv. Gruyère of Parmezaan), 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 tl Provençaalse of Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe. 

Bestuif een schone ondergrond met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap. Bekleed een bak- of quichevorm (ca. 24 cm) met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. 

We vullen de quiche door het eimengsel over de bodem te gieten. Dan snij je 3 a 4 grote tomaten in plakjes, je legt ze er decoratief bovenop en je drukt ze licht in het eimengsel. 

Bak de quiche 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de vulling stevig is en het deeg goudbruin. 

Laat de quiche iets afkoelen, garneer deze eventueel met verse basilicum of peterselie. Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb