
Foto door: Culy
Salade couscous met zoete aardappel
Vaak wil je in het weekend iets speciaals maken. Niet? Eh ik wel dus.
Een heerlijk tussendoortje of, wanneer je er bijvoorbeeld fetakaas of humus aan toevoegt een complete maaltijd.
Verwarm de oven op 220 gr.
Maak 4 middelgrote zoete aardappelen schoon, dit is ongeveer 500 a 500 gr. Snij de aardappelen in stukjes van 2 x 2 cm. Meng deze stukjes in een kom met wat olijfolie.
Dan gaan ze in de oven, dat kan gewoon op een bakplaat met bakpapier. Draai ze regelmatig om, ze zijn klaar zodra ze mooi goudbruin zijn.
Ondertussen breng je een ½ liter groentebouillon aan de kook. Deze kun je kant-en-klaar kopen, of je maakt deze zelf met wat groentebouillon blokjes.
Hier gaat nu 1 el olijfolie en 250 gr couscous bij. Welke couscous dat bepaal jij zelf, ik persoonlijk vind de hele fijne couscous het lekkerst. Deksel op de pan en laat deze 15 minuten staan.
Snipper een halve rode ui.
Rasp de schil van 1 limoen, pers de limoen uit en sap en schil gaan in een flinke kom. Intussen zijn je aardappelen gereed, deze haal je uit de oven en voeg je toe aan de kom met limoen.
Daar gaat nog je gesnipperde ui doorheen en enkele snufjes koriander. Ik weet dat niet iedereen daar om geeft, maar zo verwerkt in een salade is dat vaak veel minder overheersend. Om smaak brengen met wat peper en zout.
Roer met een vork door je couscous en schep deze dan ik de kom door de zoete aardappel.
Heerlijk om erbij te serveren is fetakaas, ook humus smaakt hier goed bij. Je kunt de fetakaas het beste bij een Turkse of Marokkaanse winkel halen. Daar verkopen ze ook humus, hoe je die zelf maakt kun je lezen onder mijn Marokkaanse borrelplank.
Dit gaat smaken, prettig weekend!
Maak jouw eigen website met JouwWeb