Foto door: Biggreeneggrecepten

Biefstukje blauwe kaas 

 

In een half uurtje een heerlijke steak op tafel, daaroverheen een blauwe kaas, wat groen en gebakken aardappels. In een half uurtje? Ja hoor, dat gaan we doen. 

 

Voor 4 personen, laten we zeggen 600 gram aardappels, zijn het nou grote of juist kleine eters dan pas je het aan. 

Schil de aardappels niet, maar spoel ze af onder de kraan. Snij ze vervolgens in halve maantjes. Je verwarmt de airfryer of oven even voor op 200 gr, daarna gaan ze er 15 a 20 in. Af en toe wel even omscheppen. 

 

Laat een potje gedroogde tomaten uitlekken.  Welke blauwe kaas je kiest is aan jou, wellicht heb jij een voorkeur. Snij de kaas in plakjes van een halve cm. 

 

In een kleine kom gaat 2 el mosterd, mijn voorkeur heeft de echte Dijon mosterd.  Doe daarbij 2 el basilicumazijn en 1 el olijfolie. Meng dit door elkaar tot een gladde saus. 

 

Doe wat roomboter in een koeken- of braadpan en verwarm dit goed. 

Bestrijk 4 biefstukken met  je sausje en bak je steaks zoals jij ze graag eet. 

 

Pak 4 (als het kan warme) borden en maak op alle borden een bedje van veldsla. Daaroverheen gaan de zongedroogde tomaatjes.  Klein beetje olijfolie erover mag. 

 

De biefstukken uit de pan op de borden. Maak het af d.m.v. het verdelen van de gebakken aardappels over de borden. Heerlijk over je aardappels is wat grof zeezout! 

Maak jouw eigen website met JouwWeb