
Stokbroodje Caprese
Vrijdag, het woord zegt het eigenlijk al. En het klopt ook wel dat veel mensen hun weekend verlengen met de vrijdag.
Reden te meer om eens gezellig en smakelijk samen te lunchen. En daar hoef jij echt niet zoveel tijd aan te besteden. We gaan een stokbroodje Caprese maken.
Caprese, een symbool voor de Italiaanse vlag en keuken. Natuurlijk door de RODE tomaten, WITTE mozzarella en GROENE basilicum.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Haal een afbakstokbrood (of meerdere als je veel eters hebt) en maak een stuk of 12 inkepeningen in het brood. Dus alsof je er sneetjes van maakt, maar dan niet helemaal doorgesneden.
Halveer 150 gr mozzarella en snij die in kleine plakjes. Halveer 2 kleine tomaten en maak ook hier schijfjes van. Van 2 takjes basilicum pluk je de blaadjes.
Smeer nu de gemaakte inkepeningen in met pesto. Mag gewoon uit een potje, de groene past er het beste bij.
Daarna gaat in elke inkeping een schijfje mozzarella, een schijfje tomaat en een blaadje basilicum.
Hup in de over en bak je broodje in max. 12 minuten af.
Enne, hoef je nou de deur niet meer uit. Schenk er dan een lekker wijntje bij.
Mijn suggestie is een Savignon Blanc of een Pinot Grigio.
Maak jouw eigen website met JouwWeb