
Foto door: Mindyourfeed
Mango Kipsalade
Ideaal als lichte lunch of avondmaaltijd en ook nu helemaal niet zoveel werk. Eet deze salade gelijk na bereiding op, dat is lekkerder en zo voorkom je verkleuring.
We beginnen met het de kip. Neem 220 gr kipfilet en kruid dit met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Laat even rusten, en snij de filet dan in dunne plakjes of reepjes.
Vervolgens gaan we de groenten en fruit voorbereiden. Daarvoor schillen en snijden we 1 rijpe mango, 1 rode paprika, 1 komkommer in blokjes en 1 rode ui in ringen. Alles gaat in een grote schaal en daar gaat bij zo'n 50 gr veldsla of rucola
Dan nog de dressing. Meng in een klein kommetje 2 el olijfolie met 1 el limoensap, 1 tl honing en 1 tl sojasaus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Als laatste gaan we salade samenstellen en denk eraan: daarna direct serveren!
Voeg de kipreepjes toe aan de schaal met de salade. Dan schenk je de dressing eroverheen en hussel alles goed door. Garneer de salade op de borden met een handjevol cashewnoten of geroosterde pinda's en eventueel wat verse koriander.
Maak jouw eigen website met JouwWeb