
Foto door: Eatertainment
Salade met Tempeh
Je kunt ondertussen een vermoeden hebben van mijn liefde voor tempeh. Voor mij een van de vleesvervangers die ik vaak eet, omdat niet elke vleessoort voor mij even goed is. Je zag tempeh daarom al i eerdere gerechten voorkomen, vandaag maak ik er een salade mee. Niet erg ingewikkeld, wel erg lekker.
Verwarm de oven voor op 200 gr.
We beginnen met de tempeh, we snijden een blok van 200 gr in reepjes van een halve centimeter en die snijden vervolgens door. Zo krijgen we kleine rechthoekjes die we in een schaal doen. Daarbij gaat wat peper en zout, een scheutje olijfolie en een beetje paprikapoeder en een flinke scheut ketjap manis. Meng alles door elkaar en leg wat bakpapier op een ovenplaat. Leg daar de plakjes tempeh op en bak deze mooi lichtbruin in 10 a 15 minuten.
Schil een mango en snij deze in kleine stukjes. Neem een overrijpe avocado en haal de pit eruit met een lepel. Snij ook de avocado in stukjes. 200 Gr kleine tomaatjes halveer je. Als laatste de inhoud van een klein blikje mais erbij. Meng alles in een kom door elkaar met een uitgeperste limoen en wat olijfolie.
Pak 4 borden en maak op elk bord een bedje van rucolasla. Over de borden verdeel je de inhoud van je fruitkom, daarna doe je hetzelfde met de tempeh. Deze mag best nog warm zijn, alleen maar smakelijker. Eventueel nog een beetje sojasaus over de bordjes en klaar ben je. Wil je nog een extra "bite", dan kun je nog wat gezouten pinda's over de salade doen.
Samenvattend, eenvoudig, snel, gezond, smakelijk en weer eens wat anders.
Maak jouw eigen website met JouwWeb