
Thais roerbakgerecht
Heb jij weinig tijd maar wil je wel een lekkere maaltijd? Een beetje gezond? Met heerlijke Basmatirijst?
Dat kan!
We maken het roerbakgerecht voor 4 personen. Mocht je met 2-en zijn, dit smaakt een dagje later nog prima. Bovendien maken we alles vers, je kunt het dus ook invriezen.
We beginnen met de rijst, heb jij liever een andere rijst dan Basmati, doe wat voor jou lekker is! Neem wel een echte rijst pan of een pan met een wat dikkere bodem.
De hoeveelheid rijst en water luistert nauw, wanneer je onderstaande volgt kan het bijna niet mis. Wat ik sowieso altijd doe is regelmatig met een schone lepel even proeven.
Breng 400 ml water aan de kook, dan gaat er 300 gr witte basmatirijst in. Weer aan de kook brengen, deksel op de pan en 14 minuten laten staan op een laag vuurtje.
Dan afgieten en met het deksel op de pan nog 10 minuten laten staan. Heb jij een rijststomer, dan is het nog eenvoudiger.
Terwijl de rijst kookt gaan wij verder.
Snij 2 grote wortels in schijfjes, verwijder de zaadjes uit 2 rode paprika's en snij de paprika's in dunne reepjes.
We nemen een flinke wok of pan waar een deksel op kan en daarin gaan ongeveer 2 el olijfolie. De wortelen en paprika's bakken we een paar minuten op laag vuur met het deksel op de pan. Wel regelmatig even doorscheppen.
Halveer 250 gr peultjes in de lengte, giet 250 gr babymais (uit blik) af, halveer 300 kleine champignons en snij 1 bosje lente-uitjes in ringen. Goed wassen en dan kan alles erbij in de pan.
Schep alles goed door zodat alles goed met olie bedekt is. Laat de groenten nog 5 minuten staan met het deksel op de pan tot ze een beetje zacht zijn geworden.
Doe 70 gr currypasta * in een kom en roer daar 200 ml (1 blik) kokosmelk doorheen tot een glad mengsel. Dit schenk je in de pan.
Breng alles weer aan de kook, zet het vuur laag en laat zo de curry 3 minuten zachtjes pruttelen. Het gerecht is klaar wanneer de groenten glanzen en zacht zijn.
Op smaak brengen met wat peper en zout en alleen als jij dit lekker vindt vers gehakte koriander, zomaar een klein bosje.
Strooi de koriander over je curry, een alternatief is wat peterselie.
Je serveert de curry samen met de gekookte basmatirijst.
Je kunt er nog wat gehakte cashewnoten bij serveren, dit is een optie.
Mij lukte het om dit in 20 minuten op tafel te krijgen, en jou?
Overigens smaakt dit roerbak gerecht ook uitstekend met bami, check zelf de foto hierboven :-)
- Zorg ervoor dat de Thaise currypasta vegetarisch is, want anders zit er vaak vispasta in. Je koopt de rode currypasta bij de toko meestal in een grote pot. De currypasta in de koeling heel lang houdbaar.
Maak jouw eigen website met JouwWeb