
Foto door: DeMorgen
Shakshuka
Shakshuka, een aangename stoofschotel uit het Midden-Oosten. Dat is echt weer eens wat anders op tafel!
Je kunt dit gerecht eten met rijst, couscous of flatbread, meest gebruikelijk is met wat pitabroodjes.
Kies voor een hapjespan, eentje waar ook een deksel op past. Verhit hierin wat olijfolie. Daar fruiten we 1 gesnipperde uit, een gehakt teentje knoflook, een snuifje komijn, wat parikapoeder en een beetje (cayenne)peper in tot een mooi glazig geheel.
Snij een groene en een rode paprika in lange reepjes en voeg die samen met 1 in blokjes gesneden venkel toe aan de pan. Laat de paprika zacht worden, maar niet langer dan zo'n 5 minuten.
Voeg nu 300 gr cherrytomaten en 1 el tomatenpuree toe. Even laten pruttelen en op smaak brengen met wat peper en zout.
Maak een keuze welk brood je erbij wilt serveren, bak dit indien nodig af in een oven op 180 gr.
Nu maak je een kuiltje in een vierde van de pan, hier breek je een ei in. Doe dit met nog 3 eieren verdeelt over de pan. Deksel op je pan en laat maar staan voor ongeveer 10 minuten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb