
Foto door: AH
Chocoladetruffels & Abrikozenbonbons
Ken jij medjool ook wel medjoul dadels? Dat zijn die sappige wat grotere dadels die je soms bij supermarkten bij het verse fruit ziet liggen. Deze dadels zijn zachter en hebben een hogere smaak intensiteit dan normale dadels. Bovendien bevatten ze veel vitamine A. Dat is naast goed voor huis, haar, ogen en nagels goed voor je afweersysteem.
Medjool dadels dus en voor 24 truffels heb je er 12 nodig. Het klopt dat dit een flink aantal truffels zijn, maar je maakt ze wanneer er iets te vieren is dus dan maak je er nooit te veel.
Kun jij ze niet vinden of zijn ze er niet, pak dan 16 normale dadels. Koop ze wel met de pitten verwijderd. Overigens zijn alle ingrediënten in uit dit recept verkrijgbaar bij elke goede super.
Het gemakkelijks is het gebruik van een keukenmachine. Werken met een kom en staafmixer kan, maar dat is wel veel bewerkelijker.
Maal de dadels samen met 160 gr amandelboter, 4 el cacao en ½ tl vanille-extract. Hoe je het ook gaat maken, het resultaat moet zijn een glad mengsel.
Zorg voor een schone en droge ondergrond, pak bijvoorbeeld een stuk bakpapier. Bestrooi dit met cacao.
Verdeel je mengsel in 24 stukjes, maak er balletjes van en rol deze vervolgens door de cacao. Laat ze opdrogen, je zult zien dat ze nog iets opstijven.
Wil jij je schaal bonbon wat opleuken? Maak dan ook nog 12 abrikozenbonbons.
In de schoongemaakte keukenmachine of een nieuwe kom gaan 100 gr gedroogde abrikozen. Ik zou kiezen voor de biologische.
Deze maal je samen met 100 gr amandelpoeder, hier 1 tl vanille-extract en 4 tl kardemompoeder*.
Verdelen in 12 porties, balletjes ervan maken en door amandelpoeder rollen. Het resultaat is een mooie witte-bruine bonbon.
*Dit is gemaakt van de zaadjes van kardemompeulen. Waar je bij kurkuma de wortel gebruikt verwerk je hier de zaadjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb