Foto door: Pinterest

Langevingertaart 

 

Hier is alweer zo'n klassieker, voor mij in ieder geval. Ik neem mij dan ook gelijk voor om deze taart zeer binnenkort weer eens te gaan maken.  

Wil jij het ook eens proberen dan is hier een eenvoudig en lekker recept voor een langevingertaart. Een klassieke no-bake taart die perfect is voor verjaardagen, feestjes of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers.  

Maak de taart ruimschoots voor je deze wilt gaan eten, hij moet wel een tijdje in de koelkast. 

We starten met het zetten van een sterke koffie. Wel even goed afmeten, voor dit recept gebruiken we 200 ml. Laat de koffie afkoelen en voeg eventueel een scheutje likeur toe. Denk aan bijvoorbeeld aan Amaretto, Tia Maria, of Baileys als je de taart wat extra pit wilt geven. 

Klop nu 500 ml slagroom op met 100 gr suiker. Gebruik poedersuiker of fijne kristalsuiker, eventueel kun je de inhoud van 1 zakje vanillesuiker toevoegen. Vervolgens gaat er 250 gr mascarpone bij, mix dit tot een glad mengsel. 

We hebben voor onze taart 2 pakken lange vingers nodig, dat is ongeveer 400 gr. Doop de lange vingers kort in de afgekoelde koffie. Let op dat ze niet te nat worden, anders vallen ze uit elkaar. 

Leg een laagje lange vingers in een taartvorm of schaal, zodat de bodem volledig bedekt is. Verdeel een deel van het mascarpone-slagroommengsel over de lange vingers. Maak nog een laagje met in koffie gedoopte lange vingers. Herhaal dit tot je mascarponemengsel op is. Eindig in ieder geval met een laag mascarpone. 

 

De klassieke garnering is de bovenkant bestrooien met cacao of chocoladeschilfers, bijvoorbeeld vlokken of hagelslag werkt prima. Je kunt ook fruit (zoals aardbeien of frambozen) toevoegen voor een frisse touch. 

Zet de taart minimaal 4 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast zodat hij goed stevig wordt. 

Serveer de taart gelijk nadat je deze in stukken hebt gesneden.