Foto door: Daskochrezept

Pasta nera ai frutti - Zwarte pasta met zeevruchten
Lekker hoor, dit is echt een toppertje. Ik heb deze pasta nu al een paar keer gemaakt en steeds een succesnummer. En je kunt ook varieren natuurlijk, vervang de 500 gr zeevruchten voor bijvoorbeeld garnalen of kleine inktvisjes. Combinatie zijn natuurlijk ook mogelijk. Voor zowel de zeevruchten mix of de alternatieven hoef je niet moeilijk te doen. Deze zijn gewoon te verkrijgen bij een goede toko. Onder andere bij Orient in de vriezer.
Giet het vocht af van 4 blikken gepelde tomaten. Pak een wat diepere pan en fruit hierin 4 teentjes knoflook glazig in wat olie. Doe de zeevruchten erbij en bak deze kort mee. Afblussen met een halve liter witte wijn. Zodra de wijn een beetje verdampt is voeg de tomaten en 4 el rode pesto toe, breng op smaak met wat peper en zout. Laat het op een klein vuurtje ongeveer 15 minuten staan.
Kook ondertussen 800 gr zwarte pasta bijtgaar. Deze pastavorm is verkrijgbaar bij elke goede kookwinkel, vraag naar inktvis-Linguine. Schep de paste met wat kookvocht door je pan, roer alles een minuutje door.
Nu kun je jouw Pasta nera ai frutti di mare uitserveren.
Maak jouw eigen website met JouwWeb