Foto door: Miljuschka

French onion pasta

Hier een recept voor een romige en smaakvolle pasta geïnspireerd op Franse uiensoep. Dat is van witte wijn, knoflook i.c.m. witte wijn houdt mag inmiddels duidelijk zijn.

Verhit een klont boter en een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg 3 in dunne ringen gesneden grote gele uien en snufjes zout, peper en tijm toe en bak de uien, terwijl je goed roert zo'n 30 minuten tot ze moot goudbruin zijn. Voeg dan 2 teentjes fijngehakte knoflook toe en bak alles nog 1 minuut.

 

Komt ie, we gaan afblussen. Giet 120 ml droge witte wijn erbij en vervolgens krap je wat onder in de pan is aangebakken los. Laat het nu inkoken tot de wijn bijna verdampt is.

 

Kook ondertussen 250 gr pasta, welke je kiest is aan jou, in gezouten water tot deze al dente is. Bewaar 100 ml van het kookwater in een kom en giet de rest af.

Om de saus te maken voeg je 500 ml runderbouillon en 120 ml slagroom toe aan de uien en roer je alles goed door. Laat een paar minuten sudderen. Dan gaat er 100 gr geraspte Gruyèrekaas toe en roer tot deze volledig gesmolten is.

 

Hoogste tijd om het gerecht af te maken. Daarvoor voeg je de gekookte pasta toe aan de saus en opnieuw roer je alles goed door elkaar. Je vraagt je misschien af waarom je zojuist dat water waarin jij de paste hebt gekookt bewaard hebt. Nou, dat kun je eventueel toevoegen indien de pasta naar jouw mening te dik is.

 

Als laatste roer je er zo'n 30 gr Parmezaanse kaas erdoor. Je garneert je gerecht met wat verse peterselie en extra kaas.

Maak jouw eigen website met JouwWeb