
Foto door: Georgeforeman
Croque-Monsieur
Lekker in het weekend wanneer je net even wat meer tijd hebt voor de lunch. Dan nemen we toch geen genoegen met een tosti? Nee, dan gaan we voor een echte Croque-Monsieur.
En een goede Croque-Monsieur maak je natuurlijk met kwaliteitsingrediënten. Gebruik vers brood en goede kwaliteit ham en kaas voor het beste resultaat.
Smeer de buitenkant van 4 sneetjes brood, wit of volkorenbrood in met zachte boter. Besmeer de binnenkant met een dun laagje mosterd, maar alleen als je dat lekker vindt.
Leg een plak ham en een plak kaas op twee sneetjes brood. Voor de ham kies gekookte ham, bij de kaas werken Emmentaler, Gruyère of jong belegen kaas goed.
Leg de andere 2 sneetjes er bovenop, met de beboterde kant naar buiten.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Croque-Monsieur aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Werk jij liever met de oven, verwarm die dan voor op 200°C. Leg de Croque Monsieur op een bakplaat met daarop bakpapier en bak hem 10-12 minuten, draai halverwege om.
Je serveert de Croque-Monsieur door deze diagonaal door te snijden en vanzelfsprekend serveer je hem warm. Lekker met een simpele salade of een kommetje soep.
Weetje: voor een Croque-Madame, voeg je een spiegelei bovenop toe.
Maak jouw eigen website met JouwWeb